top of page

MIKKEL STOLT

f. 1965, har lavet tv, dokumentarfilm og multimedia i 26 år. F.eks. har adskillige tv-stationer og filmfestivaler over hele verden vist ”Min Avatar og Mig”, en dokumentar-fantasi om Mikkels rejse ind i internetverdenen Second Life, senest genudsendt på DR2 i januar 2015, og i august 2015 udnævnt af Euroman som en af de ”75 film enhver mand bør se”.

"Bacon i Bagagen" er hans debut som romanforfatter. Roman nr. 2, "Åndssvage Ozelot" udkom 20/6 2019 på Byens Forlag. En personlig guide til Tom Waits' musik, udkom 1/11 2019 på Forlaget Politisk Revy. November 2017 debuterede han som gysernovelleforfatter i Forlaget Enter Darkness' samling "Rustkammeret", og i december 2018 havde han en novelle i samlingen "SKÆRM" (Byens Forlag).

 

Har en blog om forholdet mellem virkelighed, dokumentarfilm og humor, og  har tidligere bl.a. fået udgivet en undervisningsbog om filmsproget. Han har også haft kronik i Politiken, rejseartikel i Berlingeren, og diverse artikler i Euroman, Helse m.m.

Mikkel kommer i øvrigt gerne ud og fortæller om bogens tematik, forholdet mellem virkelighed, dokumentar og fiktion og sit virke i øvrigt. Kontakt ham her. Eller se hans nye hjemmeside.

FOTO: PREBEN LORENTZEN

"Men hvorfor overhovedet skrive den bog? Først og fremmest fordi jeg er blevet gladere og gladere for at skrive. Det er nemt og koster ikke noget, og jeg behøver ikke spørge nogen om lov. Faktisk kan man gøre det nøgen på sin terrasse. Men jeg havde altså fået trykt en rejseartikel i Berlingeren, så jeg skrev nogle flere, som jeg dog ikke fik afsat. Så tænkte jeg, at man kunne samle dem i en bog, hvorfor jeg sendte dem til et forlag. Redaktøren kunne dog ikke lige se det for sig, men han havde netop set ”Min Avatar og Mig”, og var ret begejstret for vores blanding af dokumentar og fiktion, så han foreslog mig, at jeg gjorde det samme i en bog." Læs hele indlægget på Mikkels blog.

bottom of page